Kreative elever over hele landet har komponert musikk

Den siste tiden har elever over hele landet brukt mye tid til å eksperimentere og forske gjennom å komponere musikk. Dette har resultert i nytt, spennende materiale som nå er sendt inn som bidrag i konkurransen om Veslefrikkprisen 2017. Ved fristens utløp sist fredag hadde det kommet inn 314 bidrag med en varighet på nesten 10 timer. Totalt 1.912 elever har medvirket.

Pressemelding fra Musikkfaget – Veslefrikk:

Nasjonal satsing på komponering
Veslefrikkprisen er ikke en klassisk talentkonkurranse, men snarere en stor mønstring med mål å bidra til flest mulig komponerende barn i grunnskolen (1.- 7.trinn). For å delta måtte elevene sende inn et lydopptak av komposisjonen de har laget og en komponistrapport som beskriver hvordan de har tenkt. Alle deltakerne i Veslefrikkprisen får faglige tilbakemeldinger fra profesjonelle komponister og musikere med tips om hvordan de kan arbeide videre med komponering. Vinnerne av Veslefrikkprisen inviteres til Oslo for ”En drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret” hvor musikken de har skrevet orkestreres for samspill mellom KORK og barna selv. Vinnerverket fremføres på en prisvinnerkonsert i NRK Store Studio fredag 21. april kl. 1300.

Komponister med egen skaperkraft
Elever på 7.trinn ved Rosmælen skole er noen av dem som i de siste ukene har jobbet iherdig med komponering i musikkfaget. Ved å delta i denne konkurransen, har de fått kjenne på egen skaperkraft og erfart hva det vil si å forme noe ut fra egne kreative ideer og tanker. Nå venter de på den store avgjørelsen om hvem som blir vinnerne av en drømmedag i Oslo. Skulle ikke prisen gå til elevene ved Rosmælen, så er det uansett gøy å få en tilbakemelding fra ekte komponister, kan man lese i Trønderavisa.

Prisen arrangeres i samarbeid med NRK Kringkastingsorkestret, Den Norske Opera & Ballett, Norsk Komponistforening, NOPA, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Bit20 Ensemble, Samarbeidsforum for estetiske fag, Musikk i Skolen, Musikkpedagogikk.no, Norges musikkhøgskole og Musikernes fellesorganisasjon.

Prisvinnerkonserten finner sted i NRK Store Studio med KORK 21. april.


Relaterte lenker:

Musikkfaget – Veslefrikkprisen 2017
Oppslag i Trønderavisa 14.mars, gjengitt med tillatelse.