Programmet for Nordic Music Days 2018 i Helsinki er lansert

Den eldste evigvarende musikkbegivenhet i de norske landene finner i år sted i Helsinki, med en avstikker til Skottland. Årets tema er «Diversity is Unity».

POMP er den finske forkortelse for NMD.

Nordiske Musikkdager har blitt avholdt siden 1888, og går på rundgang mellom de nordiske landene. Det er ingen annen begivenhet i verden som bringer sammen et så stort antall og bredt spekter av samtidskomponister av kunstmusikk som Nordiske Musikkdager. I år er Finland vertskap 7.-10. november med et tettpakket program av samtidmusikk i møte med visuell kunst, fri jazz og prog rock. Mer enn 40 komponister står på programmet.

Håndsrekking til Skottland
I 2017 var Sverige vert for arrangementet, og da besluttet svenskene å arrangere NMD i London. Finland gir i år et lignende geografisk håndtrykk i solidaritet til «Brexit-taperne» – Skottland.

– Det gjør oss triste å se at Storbritannia blir isolert fra det kontinentale Europa. Blant mange andre vil kunst og kultur i Storbritannia lide som følge av Brexit. Det får oss til å strekke ut en hånd til Skottland, som aldri har ønsket seg Brexit i utgangspunktet. Helen Grime er en av de mest interessante skotske komponister for øyeblikket, og det vil derfor være en glede å høre hennes musikk under de Nordiske Musikkdager, sier årets kunstneriske leder av festivalen, komponisten Osmo Tapio Räihälä.

Fra Norge er følgende komponister presentert på NMD 2018:
Ørjan Matre: Orphic Songs
Rebecka Sofia Ahvenniemi: An Ode to a Tree
Jan Martin Smørdal: All Play
Bjørn Bolstad Skjelbred: Wave-Chains (Liquid Reconstruction 1)
Eivind Buene: Sea Change
Tyler Futrell: Pas de deux
Kristine Tjøgersen: GLAM
Kari Beate Tandberg: Porphyry Imitations

(Med forbehold om endringer eller tilføyelser i programmet.)

Se fullt program på:
www.nordicmusicdays.org/

Sosiale medier:
Facebook: https://www.facebook.com/nordicmusicdays/
Twitter: https://twitter.com/nordicmusicdays