Abid Q. Raja må svare på manglende inkludering av komponistene

For to uker siden hadde Komponistforeningen møte med Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) i Stortingets familie- og kulturkomité der vi tok opp at komponistene ikke på noen måte er inkludert i kompensasjons- eller stimuleringsordningene for kulturlivet. Nå har Sem-Jacobsen tatt saken videre, og bedt Raja svare på hvorfor. Det må han gjøre innen mandag.

-Jeg kan ikke skjønne hvorfor de som lager musikken, og den skapende kunsten generelt, ikke blir definert som en del av «verdikjeden»», sier Åslaug Sem-Jacobsen til Dagsavisen. Hun har sendt skriftlig spørsmål til kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja den 16. november, etter at Norsk Komponistforening gjorde henne oppmerksom på situasjonen. Vi er glade for at hun har fulgt opp saken politisk med spørsmål til statsråden, som er forpliktet til å svare skriftlig innen seks virkedager.

– Vi har lidd store økonomiske tap siden koronakrisen kom i mars, og treffes ikke av regjeringens kompensasjons- eller stimuleringsordninger. Situasjonen for oss er nå akutt og alvorlig. Det haster med en løsning, sier TONOs og Komponistforeningens styreleder Jørgen Karlstrøm til Dagsavisen.

Faksimile fra Dagsavisen 19. november 2020.

Intervjuet med Jørgen Karlstrøm og Åslaug Sem-Jacobsen, «–Vi er i en alvorlig situasjon. Det haster», kan leses bak betalingsmur på Dagsavisens nettside her>>>

Relatert sak:
Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) med spørsmål til kultur- og likestillingsministere
Sendt: 16.11.2020
Besvart: 23.11.2020 av kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja