Det Norske Blåseensemble er Årets utøvere 2015

Det Norske Blåseensemble ble i kveld utnevnt til Årets utøvere 2015 av Komponistforeningen ved en tilstelning på Voksenåsen Konferansesenter. Direktør for ensemblet, Geir Rebbestad, mottok prisen på vegne av musikerne.

«Karakteristisk nok kaller de sin kunstneriske mentor Geir Lysne for kurator, for det er ikke tradisjonelle konsertmål som legges til grunn når Det Norske Blåseensemble planlegger sine fremføringer, og de samarbeider med andre kunstnere og ensembler innenfor et bredt uttrykksspekter. Og med et bredt publikumsmessig forankret tilbud. Det er nok å nevne navn som Nordic Voices, Poing, Zappa, Isungset, Buene, med for eksempel fjorårets CD-suksess: Into the Void. Akkurat nå for tiden farter ensemblet mellom Händels Messias – i Sarpsborg i kveld – musikalen Annie og julekonserter med Wenche Myhre, sa Christian Jaksjø, medlem av Musikkfaglig utvalg i NKF, da han overleverte prisen.

– Styrken i denne musikkformen ligger nettopp i forbindelsene mellom antatte motsetninger, mellom det improviserte og det komponerte såvel som mellom det åpne og det formale. Vi håper derfor at medlemmer av herværende forening også i årene fremover vil få anledning til å utfordre både prisvinneren og seg selv til mer sanntidsdans!

Les hele talen med juryens begrunnelse her:Årets utøvere 2015

FOTO: NKF