Desember, 2017

1des19:00- 20:15ARTICULATIONSDuo Parula - ny musikk for stemme og klarinett av Jacobsson, Berstad, Grenager, Ore og Tandberg19:00 - 20:15 Biermannsgården :Konsert

Mer

Om

PROGRAM

Lene Grenager (2003): Garden Works

Ewa Jacobsson (2016): Articulations of Waste (urframføring)

Cecilie Ore ( 1984): Calliope

Kari Beate Tandberg (2000): Songlines

Ragnhild Berstad (2010/15): Vevtråd

Velkommen til en kveld med eksperimentell, leken og poetisk musikk for to teknikk!

Uframføringa av Ewa Jacobssons Articulations of Waste står i sentrum på konserten til Duo Parula, der Astrid Kvalbein og Gjertrud Pedersen vil vise noe av alt det som kan oppstå i møte mellom stemme, klarinett og kreative komponister.

Ewa Jacobsson har tatt utgangspunkt i ”avfall” – både i form av ting og tang og lyder vi ofte betrakter som støy: skramlelyder i et tog, gnissing mot skinnegangen, hvinende innpust og babling i det fjerne – i sitt nye verk til duoen. Lene Grenagers Garden Works er inspirert av barokkhager, som er frodige og strengt strukturerte på samme tid. Ragnhild Berstad vever sammen ornamenterte linjer, overtonesang, leste dikt og skjøre klanger fra en ”halv” klarinett i Vevtråd , mens Kari Beate Tandberg lar bassklarinetten synge mot en tape i Songlines. I Cecilie Ores Calliope er sopranen alene med fragmenter av en tekst av Gertrud Stein og funderinger over hvem hun skriver for: ”myself – and strangers.”

Konserten er støttet av Norsk Komponistforening i anledning 100-årsjubileet i år.

 

Tid

(Fredag) 19:00 - 20:15

Sted

Biermannsgården

Maridalsveien 78, 0458 Oslo

Arrangør

Bidrobonjonhalvor@drivhuset.org Maridalsveien 78

X
X