Januar, 2017

22jan17:00- 18:30Fremmed fugl, storm og kaffeEn musikalsk fabel17:00 - 18:30 Studio E39 :Konsert

Mer

Om

Fremmed fugl, storm og kaffe er en gjennomkomponert musikalsk fabel. Her er sang, fiolin, cello og elektronikk en del av et større partitur som også inneholder lyder, fortellinger fra fortid, fortellinger fra andre kulturer, dans og sceniske tablåer.

Tronsmo og Haugland søker stadig etter nye retninger og uprøvde rom innen det musikksceniske. Fremmed fugl, storm og kaffefortelles med intens innlevelse og en fabulerende og fantasieggende fortellerglede. Det nære og det fremmede veksler om oppmerksomheten og lukten og lyden av kvernede kaffe bønner er viktige virkemidler som bringer frem fortellinger og assosiasjoner.

Den musikksceniske fortellingen om den fremmede fuglen er en musikkteaterforestilling for både de yngste og de eldste. Gjennom Fremmed fugl, storm og kaffe ønsker Studio O å stimulere til undring over det vi i dag tar for gitt, samtidig ønsker vi å skape nærhet til det som er fremmed. Kaffen var en gang i tiden en fremmedartet drikk, i dag er den en del av vår hverdag. Ved å samle både et eldre og yngre publikum vil vi forsøke å skape nye bånd og et rom der disse aldersgruppene kan møtes i fellesopplevelser og gjenkjennelse. Kanskje det kan oppstå nye fortellinger over kaffekoppene?

Fortellingene går via Solkongen i Frankrike, til fremmede land og kulturer. Mie forteller om det første kaffehuset som åpnet i Mekka i 1470, og om hvordan kaffen spredte seg fra Afrika, via arabiske land, Europa og til Sør Amerika, der Brazil i dag er verdens største kaffeproduserende land. Mie forteller også om den gangen kaffen kom til Norge og hvordan vi i dag er blitt et av verdens mest kaffedrikkende land.

Musikken spiller i likhet med fortellingene til Mie på minnene og klangen av det som kan virke fjernt og fremmed, både kulturelt og tidsmessig. Teksten fremføres både verbalt og synges. Noe fortelles bare gjennom det instrumentale eller lydene.

I den forunderlige musikkfabelen Fremmed Fugl, Storm & Kaffe møter vi Mie, Rasmus Svarttrost og Robin Rødstrupe under det gamle morelltreet i hagen. Her har Mie sin egen kaffebar. Dagen etter at ekstremværet Nina har herjet, finner de en fremmed fugl i et nedblåst skjærereir.

Selv om den fremmede fuglen er bortkommen og redd, er Rasmus og Robin skeptiske. De ser på den nye fuglen som en trussel. Tenk om den fremmede blir Mies nye bestevenn? Mie vil ta seg av den nye fuglen og får med seg sine to venner til å overnatte i hagen. Rundt kaffebålet blir fylles natten med spennende lyder og eksotiske fortellinger.

Forestillingen passer for både voksne og barn (5-12 år) og hele seansen varer ca. 90 minutter. I Mies kaffebar serveres det selvsagt kaffe!
Inngang kr 50.
Billetter bestilles pr tekstmelding: 95833339
NB! Begrenset med plasser!

Basert på ”Mie og den fremmede fuglen” av Heidi Tronsmo.
Musikk av Glenn Erik Haugland.

Mie – Chistina Bæver
Rasmus Svarttrost – Ragnhild Tronsmo Haugland
Robin Rødstrupe – Anne Goro Tronsmo Haugland

 

Forestillingen inngår i Norsk Komponistforening sitt 100-årsjubileum.

 

Tid

(Søndag) 17:00 - 18:30

Sted

Studio E39

Larsaveien 4, Os

Arrangør

Studio Ostudioopost@gmail.com Larsaveien 4, Os

X
X