Fagseminar om musikalske mageplask


I samarbeid med Avgarde i Bergen arrangerer vi fagseminaret Mageplask den 10. oktober i Bergen.

Komponister er ikke alltid perfekte! Vi har invitert Torstein Aagaard-Nilsen, Eva Pfitzenmeier og Sigurd Fischer Olsen til en samtale med Rebecka Ahvenniemi for å fortelle om deres kompositoriske mageplask. 

Hva skjedde når komponeringen ikke gikk som den skulle, eller fremføringen ikke fungerte? Sammen med komponistene ser vi frem til å sprenge noen kunstnermyter. 

Arrangementet er gratis, og finner sted på noterommet på Bergen offentlige bibliotek torsdag 10. oktober kl 16:15–18:00. Les mer.

Torstein Aagaard-Nilsen er utdannet ved Universitetet i Bergen (matematikk) og Bergen Musikkonservatorium, der han studerte trompetspill, musikkteori/komposisjon og pedagogikk. Han har komponert profesjonelt siden slutten av 80-tallet, ved siden av undervisning, dirigering og instruksjon.

Fra verket The Fourth Angel (for trompet og sinfonietta), som han begynte på i 1992 og gjorde ferdig i 2001, går det en utviklingslinje, der formen søker å uttrykke narrative og visuelle aspekter i en impulsiv og kommuniserende musikk.

Eva Pfitzenmeier er født og oppvokst i Tyskland, har studert på konservatoriet i Amsterdam, og flyttet til Bergen for 10 år siden. Hun jobber mye sjangeroverskridene og multidisiplinærtsom vokalist, performer, komponist og tekstforfatter. Musikken hennes henter inspirasjon fra både samtidsmusikk, elektronisk musikk, alternativ pop og tradisjonell musikk fra hele verden.

Sigurd Fischer Olsen studerte komposisjon på Griegakademiet med Morten Eide Pedersen, og i Freiburg med professor Mathias Spahlinger. Musikken hans har blant annet blitt fremført av BIT20, Bergen filharmoniske orkester. Sammen med Lena Buchacz og Roar Sletteland har han drevet Ursus produksjoner, som har satt opp flere operaer – deriblant Tzaie! som ble spilt 26. og 27. september i Bergen.

Lik og del Facebook-eventet.