Hilsen til Oslo-Filharmonien på 100-årsdagen

Fredag 27. september inviterte Oslo-Filharmonien til stor bursdagskonsert på 100-årsdagen i Konserthuset.

Her er styreleder Jørgen Karlstrøms hilsningstale ved mottakelsen i Oslo Rådhus i anledning Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum.

Foto: Bård Gundersen

Det er en glede å få feire Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum med dere i kveld!

Oslo-Filharmonien har betydd mye for norske komponister. Å få musikken sin fremført av OFO er nok uten tvil det gjeveste en komponist kan oppleve i Norge. Så ønsker naturligvis levende komponister, som oss i Norsk Komponistforening, at vi skulle ha blitt fremført litt oftere, og det er jo ekstra gjevt når det skjer om man fortsatt er levende…. men alt dette er glemt idet orkestret spiller opp, for da spilles det med en så høy kvalitet at det ikke bare er de norske orkestrene som må strekke seg for å kunne måle seg. Alle har måttet strekke seg for å henge med OFOs utvikling, også norske komponister. 

Så, orkestret har betydd mye og betyr mye, for oss og for norsk musikk. 

Også for foreningen har OFO vært viktig; Da foreningen ble grunnlagt med det formål at komponister skulle ha betalt for musikken, ja da var OFO de første til å betale og det var naturligvis en viktig milepæl for oss. Når OFO går foran, må andre følge etter. Og da foreningen feiret 100 år i 2017 var OFO blant de første til å kaste seg på feiring. De åpnet faktisk jubileet vårt med å spille hele tre konserter med urfremføringer av norske komponister. Og når vi spør om de vil være med på prosjekter for barn og unge, så sier de ja. Når vi vil gå i gang med talentutviklingsprogrammer for unge komponister så er de naturligvis med på det også. For oss er OFO JA-orkestret!

Vi er veldig glade for dette gode forholdet, for musikken og for at vi får feire dere her i dag.

Derfor er det en ære å få overrekke en liten oppmerksomhet til dere som takk, og som en påminnelse om det lange og tette forholdet mellom Oslo-Filharmonien og Norsk Komponistforening, mellom komponistene og mellom musikerne; et forhold vi gjerne fortsetter i minst 100 år til!

Gratulerer med dagen!

Eksterne lenker:
NRK Klassisk – På konsert – Direkteoverføring, jubileumskonserten 27.09.19
100 år med store opplevelser – OFOs sesongprogram
H.M. Dronningens hilsen i anledning Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum
Kongehuset feiret 100 år med Oslo-Filharmonien