Komponistens verktøykasse 26. januar: Lag en enkel hjemmeside

Har du en eldre hjemmeside som trenger oppussing, eller planlegger du å lage en ny? Vi inviterer til Komponistens verktøykasse lørdag 26. januar, der det skal handle om å presentere kunstmusikk på nett, med Hild Borchgrevink som veileder og inspirator.

På Komponistens verktøykasse lærer Hild Borchgrevink deg hvordan du setter opp en enkel nettside i WordPress – siden kan slettes etterpå.

Vi ser på eksempler på eksisterende nettsider for komponister. Vi går gjennom grunnleggende publisering i WordPress, et gratis publiseringssystem for hjemmeside og blogg. I løpet av kurset setter deltakerne opp en enkel nettside i wordpress (siden kan slettes igjen etterpå).

Blant spørsmål vi tar opp er:

  • Hvordan presentere verkliste i et praktisk format
  • Hvordan vise og oppdatere en kalender med framføringer og andre arrangementer
  • Hvordan koble hjemmesiden til andre nettjenester som Spotify, Soundcloud, Youtube, Facebook og Twitter
  • Hvordan legge ut bilder
  • Hvordan lenke til NB Noter, evt. legge ut utdrag fra partiturer
  • Ulike valgmuligheter for å skrive inn tekst om hva du holder på med

Hild Borchgrevink jobber som kunstner og musikkritiker. Fra 2012-2017 var hun ansvarlig redaktør for nettidsskriftet Scenekunst.no, der hun blant annet administrerte redesign og skifte av publiseringssystem. Hun har lang erfaring fra festival- og konsertarrangering på samtidsmusikkfeltet og sitter i juryen for Nordisk Råds Musikkpris. Som produsent, arrangør og jurymedlem vet Hild at det kan være vanskelig å finne relevant informasjon om kunstmusikk på internett.

I årets første utgave av Komponistens verktøykasse ser vi på hva som skal til for at du som komponist kan bli mer tilgjengelig på nett, både for de som vil fremføre din musikk og de som vil høre den.

Velkommen til Komponisten verktøykasse lørdag 26. januar.
Tidspunkt: kl 12-15
Sted: Komponistforeningens lokaler i Kongens gate 24, Oslo.
Utstyr: Ta med egen laptop som kan kobles til trådløst internett på NKF.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding.
Begrenset antall deltakere.

Påmeldingsfrist: 23. januar