Komponistens verktøykasse: Pensjonsordninger

Som selvstendig næringsdrivende har du selv ansvar for å spare til egen pensjon. Og selv om pensjonsalderen kan virke fjern, er det lønnsomt å lage en god økonomisk plan for fremtiden – uavhengig av om du er selvstendig næringsdrivende, frilanser eller har enkeltpersonforetak.

Hvilke lønnsomme løsninger finnes det der ute, og hvilken passer deg best? Hvilke trygderettigheter har du som selvstendig næringsdrivende eller frilanser? Og er det noe poeng i å sette av penger, når man tross alt får penger fra Folketrygden?   

Steinar Fuglevaag.
Foto: Birgit Dannenberg/ Fagforbundet

I denne live-streamen vil pensjonsrådgiver Steinar Fuglevaag gi en innføring i de ulike pensjonsordningene for alle profesjonelle utøvere, som enten er eiere av enkeltpersonsforetak (ENK), eller som har eget aksjeselskap (AS). Det vil også bli gitt informasjon om sparing og forsikring, samt pensjon fra Folketrygden.  

Innledningen varer om lag 30 minutter etterfulgt av spørsmålsrunde. Vel møtt til verktøykasse 13.april 2021 kl. 14:30.  

Om foredragsholder
Steinar Fuglevaag har lang karriere innen pensjon og finans, med blant annet 30 års erfaring med å utarbeide kurs om pensjon for selvstendige næringsdrivende og frilansere innen kulturfeltet. I dag jobber han som spesialrådgiver i Forhandlingsenheten i Fagforbundet, hvor han bistår hele organisasjonen med pensjonsfaglige – og politiske råd.  

Webinaret er gratis og åpent for alle interesserte, men krever påmelding via dette skjemaet. Husk å trykke på send-inn-knappen til slutt. Du mottar en bekreftelse på e-post når du har registrert deg via skjemaet under.