Komponistens verktøykasse: Streaming – hva har vi lært og hva kan vi ta med oss videre?

Velkommen til årets første verktøykasse, 11. mars 2021 kl 14:30: 
“Streaming – hva har vi lært og hva kan vi ta med oss videre?”  

I 2020 førte koronapandemien til en bråstopp av konserter og inntekter. Og i takt med nedstenginger og sosial distanse fikk nettoverførte konserter raskt innpass i musikk – og kulturlivet. I dag kan publikum nyte konserter fra både stue, kjøkken og i friluft, men hva har det gjort med responsen mellom utøver og publikum? Vil det gi oss en todelt live-bransje? Har det endret ambisjonsnivået vårt?
 
I denne live-streamen vil komponist, produsent og elektronisk kunstner, Bjarne Kvinnsland, kaste lys over fordeler og ulemper ved nettoverførte konserter. Han vil gjøre dette med utgangspunkt i økonomiske, teknologiske og miljømessige problemstillinger ved den nye trenden. 

Webinaret er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Innledningen varer omlag 30 minutter etterfulgt av spørsmålsrunde. Vel møtt! 

Om foredragsholder: 
Bjarne Kvinnsland har sin kunstneriske bakgrunn forankret i musikk og dans. Arbeider og med foto, lys, skulptur, teater og film og har gjort flere omfattende museumsprosjekter. Arbeider ofte i samarbeidsformer som utforsker ny teknologi, og har gjennom dette opparbeidet seg en spisskompetanse innen kunstrelatert ny teknologi. 

I koronaåret har Bjarne Kvinnsland produsert nettkonserter i regi av vier.live. Organisert en stor livekonsert, Sternklang av Stockhausen med musikere i Hannover og Oslo i sann tid. Produsert en digitalfestival for Risør kammermusikkfest. Produsert binaural ny musikk for hodetelefonlytting og vært med på å teste og kvalitetsikre lyd over internett uten latency sammen med Radionor i Trondheim.