Komponistmøte 28. april

Onsdag 28. april inviterer vi til komponistmøte med Oddrun Lilja Jonsdottir og Wolfgang Plagge.  Sammen vil de gjøre et dypdykk i hverandres musikk, der de blant annet vil undersøke hva som driver dem, og hva som ledet dem til å bli komponister.

De to komponistene oppfordrer alle til å lytte litt til musikken de skal snakke om på forhånd, i og med at Zoom komprimerer lyd ganske brutalt. 

Her er lyttelenker:
Oddrun Lilja Jonsdottir: https://bit.ly/LILJAMARBLE

Wolfgang Plagge: 
https://youtu.be/5n21PJWG6lU
https://youtu.be/UZ0CYhXO8Og
https://youtu.be/UbzmSyMP6qk
https://youtu.be/V0FfbEIi61I

Oddrun Lilja Jonsdottir har de siste årene gjort seg bemerket som en allsidig og nyskapende komponist og artist på den norske og internasjonale jazz- og folkemusikkscenen. Musikken hennes er inspirert av reiser hvor hun har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt. 
 
Wolfgang Plagge er en pianist og komponist som kombinerer tidløs kunnskap med øyeblikkets innfall, boblende kreativitet og en uunnværlig dose galskap. I tillegg er han en fantastisk formidler av kunnskap om musikk. Wolfgang ble kjent som vidunderbarn da han vant Ungdommens Pianomesterskap 11 år gammel og debuterte som pianist året etter. Han har i voksen alder virket vel så mye som komponist. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk. Ved siden av sitt skapende og utøvende virke er han i tillegg produsent og pedagog ved blant annet Norges musikkhøgskole. 

Påmeldingsskjema under bildet.

Fotograf Lilja: Anne Valeur