Kulturlivet inviterer til debatt om statsbudsjettet 2021

Kulturfeltet føler sterkt konsekvensene av Covid-19, og har naturlig nok store forventninger til hva regjeringen og kulturminister Abid Q. Raja legger frem førstkommende onsdag. Hvilke signaler ser vi i statsbudsjettet for 2021? Og hvordan skal vi komme oss over i den nye normalen sammen?

For å prøve å få svar på disse spørsmålene har vi invitert flere av landets viktigste kulturpolitikere til debatt førstkommende fredag kl 10.

Arrangementet innledes med en samtale der vi får kulturlivets respons på budsjettet.

Panel:
• Kristin Ørmen Johnsen (H)
• Anette Trettebergstuen (Ap)
• Freddy André Øvstegård (SV)
• Åslaug Sem-Jacobsen (Sp)

Arrangementet vil bli strømmet på Facebook, og i et samarbeid med ballade.no vil innspill bli publisert fortløpende etter at budsjettet offentliggjøres den 7. oktober. Se debatten live her>>>

Spørsmål man ønsker skal stilles under arrangementet kan også sendes til kulturdebatt@ballade.no i forkant.

Bak arrangementet står et bredt kulturfelt:
Arrangørforum – (Norske KonsertarrangørerNorsk jazzforumKlassisk, FolkOrg, Norske festivaler, Norsk Bluesunion, Norsk Viseforum, Norske kulturhus og Ny Musikk)
Kulturrom – Tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler
Kulturalliansen – en sammenslutning for frivillige kulturorganisasjoner
Kunstnernettverket – 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge, der Komponistforeningen er en av organisasjonene.
Balansekunst – et samarbeid mellom over 90 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Komponistforeningen er også med i Balansekunstprosjektet.

Relatert artikkel:
Kulturbudsjettet 2021 – følg debatten på Ballade