Luke 1: Komponistforeningens lydkalender

Komponistforeningens lydkalender er en adventskalender fylt med musikalske godbiter fra våre medlemmer. Følg med, nye lydspor legges ut hver dag til og med 24. desember.

LUKE 1A & B: Daniel Herskedal og Kristine Tjøgersen
Lenke til Komponistforenigens lydkalender: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Daniel Herskedal Time of Water
Komponisten om verket: – Ordet vinter er hentet fra germansk og betyr Time of Water. Denne musikken ble komponert og spilt inn på ei hytte i Femundsmarka i januar i år. Der holdt jeg meg i isolat med tubaer og studioutstyr i to uker mens jeg jobbet frem albumet Call For Winter som jeg slapp på Edition Records i sommer. Det vi hører er fire lag med tubaer med basstrompet på toppen. Samtidig rundt veggene gjorde de lokale reindriftssamene i Svahken Sijte sitt sesongarbeid med flytting av flokken over Isteren. Det ble dokumentert av et sveitsisk kamerateam som jeg har fått fantastiske bilder av til å sette sammen med musikken, det kan ses på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kq5eA-n_uGk

Kristine Tjøgersen Travelling Light II
Komponisten om verket: – Siden 2020 har vært preget av stillstand, håper jeg at Travelling Light II kan ta lytteren med på en reise gjennom musikken. Stykket er modellert etter passerende lys i en tunnel, filmet på en bussreise. Travelling Light er også å reise med lett bagasje, så det passer når omstendighetene gjør at man må reise i fantasien i stedet for å gjøre det på ordentlig.Utøvere: Ensemble neoN.