Luke 12: Komponistforeningens lydkalender

Dagens lytteopplevelse i vår adventskalender er musikk av Rob Waring og Jan Martin Smørdal. Alle lydlukene samles i en egen spilleliste på Komponistforeningens profil i Spotify.

Luke 12A & B: Rob Waring og Jan Martin Smørdal
Her finner du dagens luke på Spotify, og alle dagene før: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Rob Waring – Frekoté Vokán
Rob sier om verket: – Dette verket ble skrevet til Frevo Gitarduo (Pål Granum, Andreas Karlsen) og urframført av dem i 2009. Tittelen er en sammenveving av 2 ord: FREVO + KOTEKAN. Ordet «kotekan» brukes på Bali om en form for melodisk utbrodering som består av 2 stemmer som veves sammen til å skape én sammenhengende linje.

Jan Martin Smørdal – My Favorite Thing 2
Jan Martin sier om verket: – Innspilt av Ensemble neoN. Verket er 2. del av en verktrilogi (første er for slagverkstrioen Pinqins, tredje er for Kringkastingsorkestret). Med utgangspunkt i hver utøvers tidlige musikalske oppvåkning – alle involverte ble intervjuet (enquete) om dette på forhånd – har jeg sittet igjen med en palett jeg aldri hadde kommet på selv. Resultatet er, i dette stykkets tilfelle, rapsodisk og rytmisk. Stykket ble i fjor omskrevet for en litt større og mer standardisert besetning, i forbindelse med en profilkonsert jeg hadde med Trondheim Sinfoniette. Denne siste versjonen ble sist fremført i oktober av United Instruments of Lucilin i Luxemburg, under årets ECCO-konsert.

Gårsdagens luke: 11. desember