Luke 15: Komponistforeningens lydkalender

Bak dagens luke finner du musikk av Bente Leiknes Thorsen og Jostein Stalheim. Hver dag i desember frem til og med julaften vil vi legge til nye verk av våre medlemmer på vår kalenderspilleliste i Spotify.

Luke 15A & B: Bente Leiknes Thorsen og Jostein Stalheim
Lydkalenderen kan høres her: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Bente Leiknes Thorsen – Unleash
Bente sier om verket: – Unleash er skrevet med utgangspunkt i i spørsmålet «kan jeg få det her til å bli musikk», der «det her» er det intense skriket til en omtrent 6 uker gammel baby. Jeg vet ikke om jeg tror jeg lyktes, men forsøket er nå mulig å høre på plate. For de som feirer kristmesse er jo et nyfødt barn en del av greia, men jeg skal feire jul jeg så jeg bryr meg mest om solsnu, etegildet og andre hedenske skikker.

Jostein Stalheim – Postures 3. Mvt. Tremare (Once Upon a Time Was…) og Postures 4. Mvt. Marcato E Frenetico
Jostein sier om verket: – Postures er skrevet med utgangspunkt i 9 sentiment slik man finner det i indisk kunstteori. Disse 9 er felles for alle kunstarter:
1. Shringaara – erotic, romantic
2. Haasya – comedy, humor
3. Karuna – pathetic, sad, tear-fully, lonely
4. Roudra – angry, furious
5. Veera – heroic, brave, majestic
6. Bhayaanaka – afraid, anxious
7. Bheebhatsya – disgusting
8. Adbutha – wonderful, lively, animated
9. Shaanta – calm, relaxed, serene

Gårsdagens luke: 14. desember