Luke 19: Komponistforeningens lydkalender

Det nærmer seg jul, og lørdag byr også på musikalske smakebiter i adventskalenderen. Bak dagens lydluke finner du musikk av Tyler Futrell og Stig Nordhagen.

Luke 19A & B: Tyler Futrell og Stig Nordhagen.
Her kan du lytte til dagens verk, og alle de tidligere lydlukene i desember: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Tyler Futrell – Brittle Fluid
Tyler sier om verket: – Brittle Fluid tar utgangspunkt i beskrivelsen av en frossen foss i Tarjei Vesaas sin roman «Isslottet». I boken går en ung jente seg vill mens hun utforsker de små rommene som er skapt i fossen, og bukker til slutt under for hypotermi, mens hun har hallusinasjoner forårsaket av sterkt lys som skinner inn gjennom de isete veggene. Å omskape noe med slik bevegelse og energi, til noe statisk, er en av naturens prestasjoner, og en kompositorisk utfordring.

Stig Nordhagen – Myth Forest
Stig sier om verket: – Ikke langt fra der jeg bor, inne i skogen, ligger Hestefallstjønn. Jeg går ofte forbi dette tjernet, og det er slik at man kan ane og føle at man ikke er alene i skogen. Det er vel slik at i året som har gått har det å være i ett med naturen blitt viktigere enn noen gang. Å søke ut for å finne ro og distanse fra alt og alle, har blitt avgjørende for mange. Derfor tenker jeg at dette stykket passer bra som en beskrivelse av det å lytte innover i naturen, og å finne den igjen.Dette stykket har siden det var pliktnummer under eurpamesterskapet for brass band i Oslo i 2013, vært et av de mest fremførte stykkene for denne besetningen i Norge.

Gårsdagens luke: 18. desember