Luke 2: Komponistforeningens lydkalender

Komponistforeningens lydkalender er en adventskalender fylt med musikalske godbiter fra våre medlemmer. Følg med, nye lydspor legges ut hver dag til og med 24. desember

Luke 2A & B: Karl Seglem og Kim André Arnesen
Følg Komponistforeningens lydkalender på Spotify: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Karl Seglem – SKIR
Karl sier dette om verket: – SKIR (norrønt for rein/klår)Ei lydreise, ein biletskapande komposisjon som endar i eit dikt. Diktet Skir, som eg skreiv lenge før pandemien kom, prøver kanskje å fortelja noko om kor fint det kan vera å kobla seg på ved å kobla seg av. Skapa seg eit rom der ein finn kraft. Kanskje mange også gjer det i denne underlege tida? Eg skal vera forsiktig med å forklare diktet. Det er trist for diktet om det ikkje får leva i kvar einskild lesar som noko eige, noko personleg. Så eg stoppar her.Karl Seglem: bukkehorn, poesistemme, Kenneth Lien, munnharpe og langeleikKasper Dyve: gitar, Hallvard Gaardløs, bass, Kåre Opheim: trommer og Alf Magne Hillestad på perk, trommer, programmering.

Kim André Arnesen – Eja Mater
Kim André sier dette om verket: – Innspillingen ble gjort i Tyskland i midten av mars i år, med tilreisende sangere fra 15 ulike land. Det ble med andre ord gjort akkurat i det Europa og verden stengte og det var bare såvidt de rakk å gjennomføre, og bare såvidt sangerne klarte å komme seg tilbake til hjemlandet sitt. Utgivelsen fra Sony kom nå i september og opptaket er gjort i 360 Reality Audio. «Eja Mater » er en sats fra mitt «Stabat Mater» og fremføres her av World Choir for Peace, Lavinia Meijer på harpe, Gereon Theis på cello og dirigent Nicol Matt.

Gårdagens luke: 1. desember