Luke 6: Komponistforeningens lydkalender

Andre søndag i advent, og vi har nye lydspor i adventskalenderen. Komponistforeningens lydkalender er en egen spilleliste på Spotify fylt med musikalske godbiter fra våre medlemmer. Følg med, nye lydspor legges ut hver dag til og med 24. desember

Luke 6A & B: Cecilie Ore og Kristin Norderval
Følg kalenderen på Spotify: https://open.spotify.com/playlist/3qu7YwosUJ9ypI9AUzhq6T

Cecilie Ore – Come to the Edge!
Cecilie sier om verket: – I disse tider hvor scenenekt og cancel culture begrenser vårt felles ytringsrom i stadig større grad, så velger jeg en hyllest til ytringsfriheten: Come to the Edge!

Kristin Norderval – Nothing Proved Can Be: IV. Fortune
Kristin sier om verket: – Nothing Proved Can Be er et verk jeg spilte inn med Parthenia Viol Consort. Tekster fra dikt skrevet av Englands Dronning Elizabeth I da hun satt fanget i the Tower of London.

Luke 6C & D: Gyrid Nordal Kaldestad og Kjell Samkopf
Vi beveger oss bort fra Spotify i denne bonusluken på 2. søndag i advent!

Gyrid Nordal Kaldestad – Whispers & Strokes

Gyrid sier om verket: – Whispers & Strokes (2019) vart laga på bestilling av Ultimafestivalen og perkusjonskvartetten Architek Percussion frå Montreal.Bakgrunnen for verket er å forsterke dei små stemmene, å løfte dei fram og gi dei plass. Instrumenta musikarane spelar på er laga av komponisten, som også deltar med live elektronikk på framføringa. Videoen er frå ei framføring av verket i Montreal regi av Le Vivier. Det kjennes viktig å dele dette verket no- fordi det å kunne arbeide med desse musikarane ikkje hadde vore mogleg slik situasjonen i verda er nett no.Musikarane er: Ben Duinker, Noam Bierstone, Allessandro Valiante og Ben Reimer.

Kjell Samkopf – Musikk til å overdøve lyden av smeltende is
Lytt her: http://www.samkopf.no/Bergen2020.php
Kjell sier om verket: – Den stille og kontinuerlige lyden av smeltende is er et av naturens mange svar på menneskets oppførsel. Vi mennesker elsker vår kultur så høyt at vi ikke ser naturen for bare kultur. Mens min generasjon og jeg er opptatt av å nyte lyden av sagen – som sager over grenen vi sitter på – ser vi imidlertid at neste generasjon føler et behov for å slå i bordet. Med dette i bakhodet, har jeg ønsket å lage et verk som vil være min lavmælte kommentar til situasjonen. Lyden av en stille bekk er gjennomgående i verket. Jeg har ikke reist til Grønland eller nord-polen for å ta opp autentisk lyd av smeltende is, men har isteden brukt en kortreist lyd, og latt en liten bekk bak huset mitt representere lyden av alle verdens smeltende isbreer.

Verket er skrevet for tre utøvere: to musikere som betjener elektroniske instrumenter, og meg selv på lydskulpturer. I tillegg deltar en gruppe barn, kanskje 20 stykker, i siste del av verket.

Gårsdagens luke: 5. desember