Kim Myhr

Kim Myhr er en aktiv stemme på den norske eksperimentelle musikkscenen, både som komponist og gitarist. Han har gjort konserter over hele Europa, Asia, Australia samt Nord- og Sør-Amerika. Myhr ga i 2014 ut soloalbumet All your limbs singing på plateselskapet SOFA, som består av stykker for 12-strengsgitar utviklet over flere år med aktiv konsertering. Platen fikk gode anmeldelser i inn- og utland. I august 2016 slipper han et nytt soloalbum BLOOM på plateselskapet HUBRO.

Myhr er en aktiv komponist, og skriver for kammergrupper, elektroakustiske settinger, og lager musikk til forskjellige scenekunstprosjekt. Myhr har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester. Det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009 ble av JazzNytt kalt «En av jazz-Norges mest skjellsettende opplevelser». Myhrs andre verk for Trondheim Jazzorkester hadde premiere under Ultima festivalen 2012, og ble laget i samarbeid med Jenny Hval. Denne musikken ble utgitt på Hubro i februar 2016, under navnet «In the end his voice will be the sound of paper».

Myhr skriver har de siste årene laget musikken til to forestillinger med WEE company og i 2016/2017 medvirker han på tre forestillinger med koreograf Orfee Schuijt. Han er også med i en del kollaborative prosjekter som MURAL, en trio med Jim Denley og Ingar Zach som har gjort tre konserter ved Rothko Chapel i Houston; hvor den siste ble utgitt som en trippel CD «Tempo» i september 2015.

Fotograf: Mayu Kanamori