Sverre Indris Joner

Sverre Indris Joner (f. 19. juli 1963 i Oslo), komponist, arrangør, orkesterleder pianist, slagverker, forfatter, illustratør, skuespiller m.m.

Har studert musikk v/Universitetet i Oslo, og har reist mye i Latinamerika med studioopphold bak seg på Cuba, Argentina, Peru, Venezuela og Brasil. Regnes som nestor innen latinamerikansk musikk i Norge.
Har stiftet en rekke orkestre, de fleste med tilknyning til latinamerikansk musikk. (Hovedøen Social Club, Electrocutango, La Descarga, Tango for 3, m.fl.) Har også filmmusikkutdanelse fra HIL.

Har komponert/arrangert en rekke konsert-repertoar for symfoniorkestre i inn- og utland. Programmene med symfonisk tango og ”classics a la Cuba” er blant de mest anerkjente. Hans banebrytende arrangementer av klassiske stykker i salsautgave for symfoniorkester med KORK nådde bl.a. #1 på worldmusic-salgslisten i Mexico.

Har vært solist og jobbet med en rekke symfoniorkestre bl.a. BBC Symphony Orchestra, Munchner Rundfunk Orchester, Deutsche KammerPhilharmonie, Dresden Symphony Orchestra, Junge philharmonie Salzburg & Komische Oper (Berlin ) og alle norske orkestre.

Komponerer ellers for og spiller mye med kammerensembler, korps, storband, og for kort- dokumentar og spillefilm.

Har en aktiv karriere som musiker og bandleder der han også har komponert/arrangert/spilt inn/produsert en rekke CDer med egne band og for andre artister. Alle Tango for 3´s plater har vært Spellmannprisnominert. For Electrocutango & stykket ”Tanghost” vant han TONOS ”Edvard-pris” og har mottatt utmerkelsen ”Academico Correspondiente” og opptatt i det argentinske nasjonale tango-akademi under ledelse av nasjonalpoet Horacio Ferrer.

Har komponert musikk for en rekke teaterstykker og danseforestillinger (Lullaby, @lice, Tanghost, Mater Nexus, m.fl.) Med sin skuespiller-fetter Johannes Joner og hans nevø Kristoffer Joner har han laget/vært skuespiller og laget musikken i teatersstykkene ”Joner&Joner&Joner” og ”Et par tre herrer med bart”.

Lenker:

Foto: Arne S. Gjone