UTLYSNING — KUPP 2.0

Vi søker syv komponister under 35 år som ønsker å jobbe målrettet med internasjonal profilering i perioden 2020-2021.

KUPP er et utviklings-, nettverks- og promoteringsprogram for unge, lovende komponister under 35 år, initiert av Norsk Komponistforening, Talent Norge og Music Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Det norske komponistfond. Seks komponister deltok i første utgave av KUPP 2018-2019.

Ambisjonen for programmet er å utdanne og bistå komponistene i deres internasjonale arbeid, med mål om flere samarbeid, fremføringer samt et større kjennskap til internasjonale bransjekontakter. I programmet får komponistene også i oppdrag å komponere for et ensemble, gjerne med utgangspunkt i eksisterende eller ønskede samarbeid.

Programmet går over ett år og består av kursing, mentorsessions, promotering, nettverkssamlinger, komponering av nye verk samt møter med programansvarlige i festivaler, plateselskaper og andre relevante aktører. Det blir lagt opp til fire felles samlinger, hvor komponistene dels arbeider i gruppe, dels individuelt. Ved deltakelse i programmet forplikter komponistene seg til å delta i samlingene og til å jobbe aktivt og målrettet mellom samlingene i programmet. Du trenger ikke å være medlem av Komponistforeningen for å kunne søke om deltakelse.

Innholdet i programmet blir satt sammen av Music Norway og Norsk Komponistforening.

For meg handlet KUPP først og fremst om å få muligheten til å jobbe med Bergen Filharmoniske Orkester, og skrive min første saksofonkonsert for fullt symfoniorkester. Som jazzmusiker har jeg turnert internasjonalt i mange år allerede, og er så heldig å få jobbe med noen av Europas beste innenfor booking/management/plateselskap osv, så for meg var det muligheten til å utvide kontaktnettet mitt innenfor den klassiske musikkverdenen som var det mest givende med KUPP. 
MARIUS NESET

SØKNADSFRIST: 19. august (ny frist)
Søknadsskjema finner du her https://www.komponist.no/soknadsskjema-kupp/

Relaterte artikler:
Storsatsing på komponister videreføres
Music Norway – alle artikler om KUPP